Vanaf zondag 21 mei 2017 is de nieuwe website van trainings-videos.nl live gegaan, waar we filmpjes en beeldfragmenten aanbieden die door trainers en opleiders toegepast kunnen worden.

Al in 2012 startte we met het initiatief om specifieke filmpjes op te nemen met als doel deze aan te bieden aan trainers voor hun training, opleiding of cursus. In een relatief korte periode hebben we destijds onder de bedrijfsnaam Trainertool een flink aantal filmpjes voor meerdere thema’s ontwikkeld en opgenomen. Er was grote belangstelling voor de filmpjes, maar we merkten dat het platform niet ideaal was voor onze doelgroep. Filmpjes moesten per stuk geselecteerd worden en de trainers kochten een licentie voor een bepaalde gebruiksperiode. De fragmenten speelden we af via een online streaming platform.

Uiteindelijk zijn we eind 2016 gestopt met Trainertool en zijn de aandeelhouders overeengekomen om apart van elkaar verder te gaan. Trainings-videos.nl is van mening dat de filmpjes meer als stock video’s aangeboden moeten worden. En niet per stuk, maar als compleet thema. Trainers kopen nu een thema met stock video’s en mogen deze onbeperkt inzetten voor hun (persoonlijke) trainingen. De kostprijs is aanzienlijk naar beneden gegaan. En we richten ons nu op een breder publiek.

Onze trainingsvideo’s zijn laagdrempelig inzetbaar voor een meer dan acceptabele kostprijs van ongeveer € 5,00 per video. Naast toepassing door trainingsbureaus richten we ons ook op het onderwijs. De inhoud van de video’s is didactisch verantwoord en daarmee bedoelen we dat de situaties die we in beeld brengen realistisch zijn. We realiseren ons dat door gene typisch goed en slecht variant aan te bieden we juist discussie uitlokken. In onze beleving is het juist een toegevoegde waarde asl er discussie ontstaat of persoon A niet beter zus of zo had kunnen handelen of dat persoon B beter een andere houding had kunnen aannemen.

Het is juist aan de trainer om inhoud te geven aan de training door trainees na te laten denken over bepaalde situaties. En in de praktijk komt het nu eenmaal voor dat één verkeerde uitspraak bepalend is voor de situatie. Hiervoor waren tot nu toe gene geschikte filmpjes en beeldfragmenten beschikbaar. Als u zelf trainingen verzorgt dan herkent u het vast wel dat u op zoek bent naar een specifiek voorbeeld, maar dat niet kunt vinden. Met onze stock video’s beschikt u over een royaal aanbod filmpjes waar u uw training mee kunt verrijken.

Voor de duidelijkheid is het belangrijk om te realiseren dat onze video’s op zich geen trainings- of cursusmateriaal is, maar enkel een hulpmiddel voor een werkvorm waarbij video ingezet wordt. U zou het kunnen zien als goedkoop alternatief voor trainingsacteurs. De overdracht van kennis en kunde zal door u als trainer zelf toegevoegd moeten worden. Wij helpen u alleen bij het in beeld brengen van specifieke situaties in welke u uw trainees wilt trainen.